Mads Heindorf smykker

Cortez Perler
Cortez perlen anses for at være den mest sjældne saltvandskultur perle i verden og dyrkes på én eneste farm i det nordvestlige Mexico. Produktionen er begrænset til knap 4000 perler årligt af varierende kvalitet, hvoraf kun de bedste er bestemt til eksport. Samtidig er alle perler og Mabe 100% bæredygtige.

Cortez perlen kommer fra den regnbuelæbede perlemusling Pteria Sterna. En musling, hvis fysionomi gør det yderst vanskeligt at anvende den til perledyrkning. Ikke desto mindre er det lykkedes tre biologer at fuldende mange års prøvelser, hvorved vi nu kan præsentere denne uovertrufne skønhed blandt perler. 
Kendetegnene ved perlen er en yderst intens glans og de helt unikke farver der, som navnet antyder, spænder inden for regnbuens farver. Perlerne har en lys- eller mørkegrå grundtone, dertil en overtone i én eller flere af  regnbuens farver hvor pistache, grøn, blå, lilla/lavendel, pink, gylden eller brun blot er nogle at nævne her. Visse farver kan få tankerne hen på Tahiti perlen, som også brillere med sine naturlige mangefarvede toner, farvespillet er dog om muligt endnu mere subtilt og nuanceret i Cortez perlen.

Den regnbuelæbede perlemusling er en anesle mindre end den sortlæbede perlemusling, som Tahiti perlerne dyrkes i og Cortez perlen er således begrænset i sin størrelse til mellem 8-12 mm.

 

Cortez Perler Mads Heindorf

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | Copenhagen | +45 20 20 21 91 | info@madsheindorf.com