Mads Heindorf smykker

 

Håndgraverede Tahiti perler

 

Den Fransk Polynesiske Tahiti perle dyrkes i de Fransk Polynesiske atoller, og er kendt for sine unikke farver, former og glans! Nogle perler har et ekstraordinært tykt lag perlemor og  er dermed ideelle til at  blive håndgraverede. Man udvælger perler der har pikeringer i overfladen. Ved graveringen forsvinder disse pikeringer og mønstrene, det tykke perlemor og de smukke fraver står tilbage som et unikt både råt og elegant udtryk.

 

Graveringerne er inspireret af de traditionelle Fransk Polynesiske tatoveringer som er særligt levende og komplekst udført på Marquesas øerne af dygtige tatovører. At man nu graverer Tahiti perler er  forholdsvis nyt og ikke en del af de egentlige traditioner.  De Fransk Polynesiske mønstre il

lustrerer ofte folkets tilknytning til naturen og dyrene. Bølgerne i havet og eksempelvis dyr som skilpadder, rokker og firben er hyppigt illustrede. 

graverede tahiti perler, mads heindorf

 Også de kendte Polynesiske graverede Tiki skulpturer udformet af træ eller sten giver inspiration til graveringerne. 

Tiki`en er en del af den polynesiske mytologi, en ånd og ofte udformet som en gud.

 

Jo tykkere lag perlemor  perlerne har des mere markante graveringer kan der laves. Graveringerne kan være mere eller mindre detaljerede, bl.a. afhængigt af perlernes størrelse og naturligvis gravørens dygtighed og præsicion. Graveringerne udføres med samme maskine som man tatoverer med. De traditionelle  Fransk Polynesiske tatoveringer er en udsmykning og det samme gælder disse graverede Tahiti perler, en udsmykning af naturens eget produkt.

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | Copenhagen | +45 20 20 21 91 | info@madsheindorf.de