Mads Heindorf smykker

Laugenes Årlige Opvisning 2012

 

Skrædderlauget, Buntmagerlauget, Guldsmedebranchen og Frisørlauget har herved fornøjelsen at indbyde dem til laugenes årlige opvisning.

Efter opvisningerne vil det være muligt i de tilstødende lokaler at komme tæt på de håndværk, der vises på podiet, og tale med skaberne bag værkerne.

Ligeledes serveres der fristelser fra Ro Chokolade.

 

 

 

Tirsdag d. 06.11.2012

 

Moltkes Palæ

Dronningens Tværgade 2

1302 København KPris for deltagelse: 
- siddeplads kr 125,-
- ståplads: kr 75,-
inkluderer et glas vin.

Tilmelding: 
http://www.billetnet.dk/artist/laugenes-aarlige-opvisning-billetter/908352PROTEKTOR
HENDES KONGELIGE HØJHED
PRINSESSE BENEDIKTEHKH Prinsesse Benedikte

Fotograf: Chris Christophersen

 

 

Målet er at sætte fokus på dansk håndværk indenfor livstilssegmentet.

 

Mange håndværkere skaber produkter, der skal bruges – skarpt - konstruktivt og med funktionalitet for øjet.

Andre bruger deres talenter sammen med intuition, kreativitet, fantasi og en forståelse for form, der skaber produkter, som kan blive kunst eller kunsthåndværk.

Fælles har de håndværket som ballast, noget tillært som bruges og udvikles.

Hvem kan forestille sig en teaterforestilling med kostumer, der er begrænset kreativt af, at skuespillerne kun kan spille i konfektionssyet tøj? Hvem kan forestille sig, at man skal til udlandet for at få skræddersyet sin uniform, købe en hat, få formgivet det stykke stof man købte på sin rejse, få forandret sit tøj eller for den sags skyld bare få syet tøj, der passer til ens kropsfacon?

 

Laugenes Årlige Opvisning

 

Hvem kan forestille sig, at man ikke har mulighed for at vælge et unikt smykke designet og formgivet af en smykkekunstner, eller at man ikke har mulighed for at være i dialog med smykkekunstneren om udform­ningen af et smykke, hvori en sten eller andre materialer indgår, som man selv medbringer og har et speci­elt forhold til.

Det kan blive fremtiden, hvis vi ikke aktivt sætter fokus på dansk beklædningshåndværk og smykkekunst, der fremstilles i hånden.

Desværre er mange gamle håndværk, ved at blive glemt i Danmark, da de nærmest ingen omtale får.

Det mærker skræddere, modister, buntmagere og dele af guldsmedebranchen i deres daglige arbejde, hvor det bliver sværere og sværere at overleve. Der oprettes indenfor mange af vore håndværksfag færre elev­pladser, hvilket er alarmerede, hvis der også i fremtiden skal findes håndværkere, der sætter kvalitet og faglighed højt.

Vi har i mange år diskuteret disse forhold i vore Laug.  Vi har vendt og drejet problemstillinger, modernise­ret vores tilgang til faget og har nu besluttet, at en af de måder hvorpå vi kan sætte fokus på vores fag, er ved visuelt at synliggøre individuelt designet, tilskåret, tilrettet og syet tøj, pelsværk, specielt formede hatte og håndlavede smykker med individuelt særpræg.

Derfor en opvisning med fokus på det håndværksmæssige og på vor fælles fremtid.

 

 

 

http://www.laugenesopvisning.dk

 

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | København | 20 20 21 91 | info@madsheindorf.dk