Mads Heindorf smykker

Som en smykkesten til kongelige og adelige og som en værdifuld handelsvare gennem årtusinder, har perlen til alle tider været et symbol på velstand.

Natur perlen er idag en yderst raritet. Opmod 15.000 muslinger må åbnes for om muligt at finde en ganske lille perle. Som ordet antyder, er naturperlen en perle, som er opstået naturligt, uden menneskelig indgriben. Et lille fremmedlegeme, som oftest i form af en alge eller en parasit har fundet vej til perlemuslingens bløddele. Kan muslingen ikke skille sig af med dette fremmedlegeme, beskytter den sig ved at lægge lag på lag af sit eget materiale omkring fremmedlegemet. Således fødes en perle; det fineste af det fine, naturens egen, fuldendte smykkesten.

De enkelte naturperler, som stadig findes i muslinger idag kommer som oftest fra Sri Lanka eller den Persiske Golf. Disse vil være ganske små, hvidlige perler.

Natur Perler – Conch (Konk) Perler

Der er ikke mange der kender til denne meget sjældne og yderst ekslusive perle.
Een af årsagerne værende sjældenheden der begrænser antallet af perler der findes og således giver den en meget høj værd. Disse perler kommer fra den store konkylie, the Queen Conch (Strombus Giga), som vokser naturligt i Carribien. Konkylien høstes hovedsageligt for dets fine kød, som er en yndet spise i øhavet. Kun een ud af 10.000 konkylier bærer en perle. Disse perler findes kun som natur perler, da man ikke kan pode en konkylie.
Farverne varierer fra porcelænshvid til let rosa og mørk pink over i det orange-røde.

Conch perlens kvalitetsværdi ligger dels i farven og dels i den absolut unikke flamme struktur der ses i overfladen af visse af disse perler. På en ganske anden måde end perler fra muslinger og kulturperlerne kommer denne perle til live ved dette mønster i overfladen. Perlens værdi afhænger af størrelse, som måles i karat, form, farve og overfladestruktur.

Natur / Conch Perler, Mads Heindorf.... Natur / Conch Perler, Mads Heindorf.... Natur / Conch Perler, Mads Heindorf

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | København | 20 20 21 91 | info@madsheindorf.dk